Prezentare Nemira

Înfiintată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România si si-a păstrat celebritatea în industria cărtii prin rafinament, prin valoarea autorilor publicati si, nu în ultimul rând, prin curajul de a experimenta permanent noi tehnici literare. 

Initial, Nemira a fost identificată cu literatura science-fiction după ce a lansat o marcă derivată – colectia Nautilus ce a fost foarte bine primită de cititori. Ulterior, si-a sporit semnificatia impunându-se cu noi produse editoriale. 

Printr-un program amplu materializat în sute de titluri de certă valoare, totalizând zeci de mii de exemplare, Nemira a îmbogătit patrimoniul cultural si spiritual al României. 

Atragerea unor autori de prestigiu, publicarea scrierilor unor nume mari în literatura universală, închegarea unui corp redactional de elită si consecventă în urmărirea unui program editorial elevat au condus la realizarea unor cărti de înaltă tinută intelectuală si de o reală frumusete grafică: romane science-fiction, suspans, lucrări de eseistică si filosofie, literatură universală, istorie, politică, religie, dictionare, cărti practice, cărti pentru copii etc.